Hoe het begon

Funky Fit Zone is ontstaan uit een samenwerking tussen Steffie en Ghislaine. Zij hebben elkaar via een training leren kennen en het klikte meteen. Snel kwamen ze erachter dat ze op dezelfde manier vrouwen helpen met het verbeteren van hun gezondheid. Ze werken beiden vanuit een multidisciplinaire visie. Daarnaast hebben ze beiden een ander focuspunt, waardoor ze elkaar perfect aanvullen. Begin 2021 besloten ze samen te werken en dat heeft geleid naar Funky Fit Zone.

Hi! Ik Ben Steffie

Steffie was 15 jaar toen ze een bizar ongeluk kreeg tijdens een vakantie in Frankrijk, waardoor haar rug vanaf dat moment nooit meer hetzelfde zou zijn. Een te rechte ruggenwervel, hernia’s en verouderde wervels waren het gevolg. Dat is niet iets wat je als 15-jarige wil accepteren. Haar lichaam fluisterde doorlopend dat er iets niet pluis was, maar ze heeft de signalen altijd genegeerd.

Dit deed ze omdat ze dezelfde dingen wilde doen als haar leeftijdsgenoten, gewoon kunnen springen, rennen, duiken en werken. Maar de werkelijk was dat er altijd situaties waren waarin Steffie zichzelf tegen kwam; situaties die voor ander helemaal geen problemen verzorgen. Een stijve nek tijdens het werken in een kledingwinkel, 3 dansworkshops volgen en daardoor 2 weken haar nek niet kunnen bewegen, 2 weken op bed liggen nadat ze gestruikeld was over haar slippers. Maar toch ging Steffie altijd maar door en door.

Tot haar lichaam op 29-jarige leeftijd ineens schreeuwde om aandacht. Steffie belandde voor zes maanden op bed en kon niets meer zelfstandig.

Haar leven vol Zumba-lessen geven, krachttraining, flamenco/salsa/bachata-dansen was ineens stopgezet. In die ‘verplicht opgelegde’ rust leerde Steffie voor het eerst luisteren naar haar lijf. Ze leerde wat ze specifiek nodig had om tot rust en weer op krachten te komen en zo weer het beste uit haar leven te halen. Steffie verdiepte zich o.a. in orthomoleculaire voeding en startte met het nemen van Pilates Reformer-lessen.

Naar aanleiding van dit proces is Steffie zich verder gaan verdiepen in de orthomoleculaire leer en heeft een opleiding tot orthomoleculair voedingsadviseur met succes afgerond. Daarnaast is ze body cleanse coach en dansfitness instructrice.

Ze voelt zich nu beter dan ooit en wil je helpen ook het beste uit jouw leven te halen. Haar boodschap aan jou: je lichaam kan zichzelf helen, luister naar de signalen.

Hi! Ik ben Ghislaine

Ghislaine had op jonge leeftijd al overgewicht. Ze was niet heel dik maar ‘aan de grote kant’. Opmerkingen van andere kinderen en ook volwassenen om haar heen zorgden ervoor dat ze zich hier erg bewust van werd en het zelf ook ging ervaren als een probleem. Naarmate ze ouder werd, kwamen er steeds meer kilo’s bij en ging ze daardoor op haar negende voor het eerst op dieet.

Als jongvolwassene heeft ze het ene dieet na het andere gevolgd, soms met resultaat, soms zonder, maar telkens zonder het behaalde resultaat vast te kunnen houden. Ze ontwikkelde een haat/liefde-relatie met haar lichaam.

Na haar tweede depressie kwam ze terecht op een yogaschool en heeft ze geleerd om te luisteren naar haar lichaam. Dit heeft de basis gevormd voor het traject dat ze vervolgens afgelegd heeft. Vanuit een vernieuwde positieve relatie met haar lijf heeft ze zich verschillende technieken eigen gemaakt om zo op diverse niveaus haar eetprobleem op te lossen. Het ging dus niet alleen om het juiste dieet of sporten, maar ook o.a. over het verwerken van emoties, het anders interpreteren van gedachten en het in balans brengen van energie.

In 2016 koos ze voor een gastric bypass die haar hielp haar lichaam te resetten, viel ze 63 kg af en lukt het haar, zes jaar na dato nog steeds om dat gewicht eraf te houden.

Tijdens haar eigen proces heeft Ghislaine verschillende opleidingen afgerond en is yogadocent, holistisch therapeut en orthomoleculair adviseur.

Zo heeft ze de tools in handen om de op haarzelf toegepaste technieken aan anderen door te geven, zodat zij ook weer in hun kracht kunnen komen en voor altijd gedag kunnen zeggen tegen de overtollige kilo’s en nog belangrijker: leren luisteren naar de behoeftes van hun lichaam.

Onze 4 pilaren

Plezier

Met plezier bewegen, je lichaam blij maken met goede voeding en samen lachen in de community. Met plezier aan je fitheid werken zal op lange termijn ondersteunen in het behouden van je resultaten.

Luisteren

Wij leren jou om alle signalen te herkennen die je lichaam geeft voordat je lichaam pijn gaat doen, er een blessure opduikt, je door stress niet meer je bed uit wil of voordat er meer kilos bijkomen. 

Zelfliefde

Gezondheid is niet alleen hoeveel je opschept op je bord, hoe vaak je in de gym staat en hoe vaak je nee zegt tegen taart. Je gezond voelen gaat over hoeveel zelfliefde jij kan ervaren en actie ondernemen.

Zelfrespect

We leren je respect hebben voor de wijsheid die jij in je hebt als het gaat om je gezondheid. Daarnaast leren we jou herkennen waarom je juist die patronen ontwikkeld hebt waardoor je je nu niet fit voelt.

Visie

Vanuit ons holistische (multidisciplinaire) aanpak kan elke vrouw transformeren. Wij focusen ons op plezier, zelfliefde en zelfrespect en op verbinding. Elke van deze aspecten komen in verschillende onderdelen terug om zo de cirkel weer rond te maken. Ons lichaam laten we voor ons werken om zo eindeloze energie te hebben en in een optimale gezondheid te verkeren.

Missie

Wij willen dat elke vrouw weer vertrouwen krijgt in zichzelf. Jij weet wat het beste voor jou is, je bent alleen vergeten hoe dat is.

Funky Fit Zone in het nieuws

Word Fit, Voel je Fantastisch

Je hebt hem gevonden! Je maak nu kans op een jaar membership bij Funky Fit Zone! Laat jouw gegevens achter om definitief kans te maken.

We maken 15 november, via ons Instagram pagina de winnaar bekend.

 

Golden Egg